Eurorealestate
Image default
Services

Alles wat je moet weten over luchthavens

Luchthavens zijn de plaatsen waar machines die vliegen om te reizen, opstijgen en landen. Het machinepark waar we naar kijken bestaat uit allerhande vliegmachines, vliegtuigen, helikopters, zelfs blimps (zeppelins) die omvangrijke luchtballons zijn van het vliegtuig type.

De luchthavens hebben wat men noemt een startbaan, dat is het harde oppervlakte dat speciaal ontworpen werd om de vliegtuigen te laten opstijgen en te laten landen. Er is ook een helikopterplatform, dat dient om de helikopter te laten opstijgen en landen.

Indien er ook watervliegtuigen zijn, dan is er gewoonlijk ook een waterpartij waar deze vliegtuigen kunnen opstijgen en veilig landen. Deze vliegtuigen zijn uitgerust met vlotten die bevestigd zijn waar anders normaal de wielen zitten. Deze vlotten houden het vliegtuig drijvend op het water en verhinderen dat het zinkt.

Op grotere luchthavens kunnen er ook platforms en aanlegterminals zijn. Er zijn ook hangars , dat zijn de ruimtes waar de vliegtuigen geparkeerd en opgeborgen worden en waar het onderhoud gebeurd om te verzekeren dat ze vliegwaardig zijn.

Daar is er ook nog een terminalgebouw, waar de reizigers hun tickets kunnen kopen of zich kunnen inchecken vooraleer ze aan boord van het vliegtuig kunnen gaan. Dit is ook waar de bagage wordt behandeld en gesorteerd voor het laden in en uit het vliegtuig. Er kunnen shops zijn, waar de mensen een snack kunnen krijgen terwijl ze wachten op het vertrek, evenals toiletten en een wachtruimte, waar de reizigers kunnen wachten op hun vlucht.

Dan hebben we nog de controletoren. Dat is de plaats van waaruit het landen en het opstijgen van alle vliegtuigen wordt gecontroleerd. Zonder de controletoren zou er absolute verwarring heersen en zouden er allerlei drama’s gebeuren. Deze toren is bemand met mensen die in direct contact staan met elk vliegtuig via radioverbinding en andere methodes. De piloot moet altijd contact nemen met de controletoren alvorens op te stijgen of te landen.

Internationale luchthavens hebben ook een douane afdeling voor passagiers die van overzee komen en waar de bagage gecontroleerd wordt op verboden goederen.

Er zijn veel luchthavens van allerlei grootte op de wereld, allemaal ontwikkeld opdat de vliegtuigen veilig zouden kunnen opstijgen en landen.

Dit artikel is u gebracht door de redactie van Eazzypark. De organisatie om uw auto te parkeren bij vliegveld Eindhoven. Neem eens een kijkje op de website om de voordelige tarieven te ontdekken en meer te komen weten of de medewerkers.

 

 

 

https://eazzypark.nl/