Eurorealestate
Image default
Finance

Met gemak je persoonlijke lening vergelijken.

Met een persoonlijke lening leent u een vast groot bedrag voor de aanschaf van een consumptief product, zoals auto, tv of wasmachine. Met de verstrekker van de persoonlijke lening wordt afgesproken binnen welke termijn u het bedrag aflost. De looptijd van de lening kiest u dus zelf. Tijdens deze vaste looptijd staat de hoogte van de rente vast. U betaalt daarom een vast bedrag aan aflossing (en rente) per maand. Bij een persoonlijke lening vergelijken staat daarmee alles vast: het geleende bedrag, de verschuldigde rente, de aflossingen en de looptijd. Dit geeft zekerheid. Er zijn verschillende persoonlijke leningen, waaronder een seniorenlening en een autolening.

De minimumleeftijd voor een persoonlijke lening is 18 jaar. Bij veel kredietverstrekkers is er een maximum leeftijd van 65 jaar. Voordat een persoonlijke lening wordt verstrekt, wordt gekeken naar een mogelijke BKR notering. Iedere lening wordt onder bepaalde voorwaarden geregistreerd bij het BKR in Tiel. Een aanbieder van een persoonlijke lening kan hierdoor zien of u leningen heeft of heeft gehad en hoe uw betalingsgedrag is/was.

De rente van de persoonlijke lening hangt af van het risicoprofiel dat van u gemaakt wordt. Met het risicoprofiel wordt bepaald hoe groot de kans is dat u de lening zonder veel problemen terugbetaalt. Hoe hoger het risicoprofiel, hoe hoger het rentetarief dat wordt aangeboden. Daarnaast is de hoogte van de rente afhankelijk van de marktrente op dat moment, de hoogte van het geleende bedrag (hoe hoger, hoe lager de rente) en of er aanvullende verzekeringen worden verstrekt. Vaak wordt bij een persoonlijke lening een overlijdensrisicoverzekering geleverd. Hiermee wordt vastgelegd dat bij vroegtijdig overlijden, het nog af te lossen bedrag wordt kwijtgescholden. Dit geldt niet voor achterstallige termijnen.

Welk bedrag er maximaal geleend mag worden, hangt onder meer af van uw inkomsten, vaste lasten en aard en lengte van uw werkcontract. Hoe hoger het bedrag is dat u maandelijks vrij kan besteden (na aftrek van uw vaste lasten), hoe meer u kunt lenen. De looptijd van de lening kunt u zelf in overleg met de aanbieder vast laten leggen. Meestal is de minimale looptijd 6 maanden. De vuistregel is dat de lening moet zijn afbetaald voordat uw aanschaf is afgeschreven.

In tegenstelling tot een doorlopend krediet, waarbij u onbeperkt geld mag opnemen tot een bepaalde limiet, stopt een persoonlijke lening wanneer u het gehele bedrag heeft afgelost. Wanneer u onverwachts meer geld nodig heeft voor de financiering van uw aanschaf, moet u opnieuw een lening aanvragen. Vervroegd aflossen is bij deze lening niet altijd boetevrij mogelijk, omdat de kredietverstrekker rente misloopt.

https://snelgeldlenenbinnen10minuten.wordpress.com/2012/04/12/persoonlijke-lening-vergelijken-5/