Eurorealestate
Image default
Business

Tips voor het verbouwen van je tuin

De tuin is een belangrijk deel van je huis. En in de zomermaanden wil je hier natuurlijk leuk en gezellig kunnen zitten. Daarom is het soms goed om je tuin eens te gaan verbouwen.

Als eerste is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Begin daarom met het maken van een moodboard. Hier kun je al je ideeën in kwijt. De afbeeldingen kun je vinden via het internet of oude tijdschriften, en plak uiteindelijk deze afbeeldingen in een collage. Ook is dit handig voor een hovenier of tuinarchitect omdat ze dan een visueel beeld hebben van wat je wilt.

Dan is het belangrijk dat je je budget gaat bepalen. Je kan het zo duur maken als je wilt. Je moet wel denken aan bepaalde dingen die je misschien moet huren nieuwe dingen kopen om je project te startten. En je moet natuurlijk ook weten wanneer je wilt startten. Zolang het niet vriest kun jij je tuin verbouwen.

 

Mogelijkheden voor het verbouwen van je tuin

Als je je tuin wilt verbouwen kun je veel verschillende dingen laten doen. Maar denk ook het afval. Daarom is het handig om van te voren altijd een groenafval container te huren.

Je kunt meer planten kopen voor je tuin. Dit kan voor een kleurtje zorgen, en planten maken de sfeer altijd wat gezelliger. Dan kun je ook kiezen voor een kas als je veel tijd hebt. dit is namelijk ook biologisch en hoe leuk is het om je eigen groente en fruit te laten groeien. Ook kun je kiezen voor gras te laten leggen, dan heb je automatisch veel groen.

Ook kun je je schutting laten vernieuwen. Ze beschermen ook nog eens goed je privacy tegenover je buren. En daarbij kun je ook een nieuwe poort laten plaatsen in je schutting. De prijzen van een schutting kunnen heel erg verschillen.

Dan is het natuurlijk tijd voor de nieuwe tuinaccessoires. Dit zijn je mooie tuinmeubels of leuke lampjes etc.. dit is het gedeelte waar jij je tuin helemaal naar jouw smaak kunt maken.

 

Kosten voor je tuin te verbouwen

Er komen best wat kosten kijken bij het verbouwen van je tuin. Het leeghalen van je tuin kost je namelijk ook wat. Je begint met een groenafval container te huren zodat je je afval ook kwijt kunt. Je tuin leeghalen kost je 10-15 per m2. En als je een groenafval container huurt moet je ook even letten op de regeltjes.

Het beplanten van je tuin kun je natuurlijk ook zelf doen. Maar je moet natuurlijk ook zelf de planten kopen dus hou rekening met een budget van 10-30 euro per m2. En een hovenier kost je ongeveer 35-50 euro per uur.

http://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/